søndag den 28. oktober 2012

Heavy-pionerer er kampklar – igen!


Witch Cross erobrede gammelt territorium tilbage, da de spillede i Amager Bio i den forgangne uge.

Kevin Moore: Udlevede sine rockstjernedrømme.
WITCH CROSS
Amager Bio, 23. oktober 2012
******

Der var mere oksehud på scenen denne aften, end der var i Øksnehallen, da den stadig fungerede som kvægtorv. Læder og nitter, sejrssikre positurer og attituder, som om 1990’ernes introverte og ironiske distance aldrig havde gjort den hårde rock trist og kedelig. Jo, Amager Bio var forvandlet til et headbanger-paradis i den gamle stil fra 1980’erne.

Det genforenede Witch Cross sendte kaskader af spilleglæde ud over scenekanten, mens de moslede rundt på scenegulvet med ansigterne flækket i brede smil.

Og midt på scenen stod han så: Kevin Moore, sangeren der har påtaget sig den umulige opgave at erstatte Alex ”Savage” Nyborg Madsen som sanger i Witch Cross.

Kevin udlevede en stor portion af sine rockstjernedrømme på Amager Bios scene. Moore er en mikrofonsvinger med store armbevægelser og med en tøjstil, som man kun kan tillade sig i et ortodokst heavy metal-miljø.

Behængt med tingeltangel og med skarptskårne grimmasser og masser af bravour i sit kropsprog sang Kevin Moore sig igennem de vanskelige passager i Witch Cross-klassikere som ”Face Of A Clown” og ”Rocking The Night Away”.

Det var et kort sæt, som Witch Cross fyrede af. Cirka 45 minutter – sådan er vilkårene, når man er supportband (i dette tilfælde for Gotthard). ”Nightflight To Tokyo” og de fleste andre numre var hentet fra gruppens 1984-album ”Fit For Fight”. Showet kulminerede dog med ”Are You There” – en gammel traver fra Witch Cross’ kultsingle fra 1983, som var en af de allerførste metaludgivelser i dansk rockhistorie.

Kevin Moore ved godt, at det er en stor opgave, han har påtaget sig. Så han gav ydmygt udtryk for sin beundring for det fantastiske vokalarbejde, som Alex Savage præsterede på ”Fit For Fight”.

Mike Wlad: Ankermand i Witch Cross.
Også den tidligere så centrale guitarist, Cole Hamilton, fik en salut fra scenen – af Mike ”Wlad” Koch, der i dag er Witch Cross’ ankermand. Ud fra skriverier på Facebook kunne man forstå, at bruddet i sin tid ikke var sket uden bitterhed.

Men fred og fællesskab var i højsædet denne aften i Amager Bio. Nid og nag blev skrinlagt, og gamle venner, som ikke havde set hinanden i årevis, skålede, krammede og gav varme håndtryk. Fans og bandmedlemmer fraterniserede, der blev talt ud – og drukket ud. Koncerten havde cirka samme stemning som slutscenen i ”Ringenes Herre”. Alt gik op i en højere enhed. Og et nyt kapitel kan begynde.

Witch Cross spillede to nye numre: ”Pandora’s Box” og ”Demon In The Mirror”. De lød lovende og skruede op for forventninger til det album, som Mike ”Wlad” Koch (guitar), Kevin Moore (vokal), Jan ”Little John Field” Normark (bas), Paul Martin (guitar) og Lars ”Tony Adams” Bjørnstad (trommer) er i fuld gang med at indspille. \m/

FACEBOOK: Bliv en SMF ven af Peter Béliaths Rifferama

1 kommentar:

  1. God anmeldelse, og jeg er helt enig - de var SÅ meget "på" :-)

    Hævi Mædl forever \m/

    /Franke

    SvarSlet