søndag den 15. december 2013

Det kastede jeg hornene til i 2013Rifferama oplister de ti bedste årsager til tinnitus fra det forgangne år.

10. VISTA CHINO: ”Peace” (Napalm)
Fortæl Josh Homme, at Kyuss lever!

9. MOTÖRHEAD: ”Aftershock” (UDR)
Enhver heavy rocker ved, hvordan et Motörhead-album lyder: Vvvrrrooommm! ”Aftershock” er ingen undtagelse. Der er dem, der påstår, at ”Aftershock” er det bedste, som Lemmy & Co. har lavet i umindelige tider. Lemmy er enig med dem.

8. RISING: ”Abominor” (Indisciplinarian)
Vokalen er grel, og ”Abominor” er i det hele taget oppe på barrikaderne i forhold til den mere iørefaldende forgænger, ”To Solemn Ash”. Men de gode, slidstærke melodier er der, inde bag den solide lydmur af metallisk smadder. Originalt på den hårde måde.   

7. PRETTY MAIDS: ”Motherland” (Frontiers)
”Mother Of All Lies” er måske den bedste rocksang, som overhovedet er udgivet i 2013: med en samfundskritik, der er ligeså skarp som de metalliske riffs. Resten af albummet holder også en høj standard, som det sig hør og bør for et band, der debuterede med et album, der bar titlen ”Red, Hot & Heavy”.

6. IN SOLITUDE: ”Sister” (Metal Blade)
Forestil dig King Diamonds band spille sange af Joy Division, The Cure og Fields Of The Nephilim. Dyb, stemningsfuld, mørk, nervesitrende metal, som er underligt nybrydende på en traditionsbevidst måde. Dette svenske band kan være metallens fremtid!

5. DARKTHRONE: ”The Underground Resistance” (Peaceville)
Først spillede de død. Så gik de amok i black metal. Så drejede de i retning af crust. Og nu spiller de gammeldaws hæwi på den ledeste måde, som kun Fenriz og Nocturno Culto behersker. Rock against Pro-tools!

4. DENNERS TRICKBAG: ”Denners Trickbag” (Target)
Den tidligere Mercyful Fate-guitarist har været i skatkammeret og pudset et par håndfulde af 1970’ernes obskure juveler af. Det er højt hævet over nostalgi. Det er ”Her og nu og i al evighed”’s-heavy rock!

3. TROUBLE: ”The Distortion Field” (FRW Music)
Dundrende doomy som i deres ungdom, om end med modne nuancer fra psykedelia og grunge. Trouble er tilbage i topform. Den nye sanger, Kyle Thomas, har givet bandet en moderne kant. Det er lige før, at man slet ikke savner Eric Wagner.

2. WATAIN: ”The Wild Hunt” (Century Media)
Det bedste black metal-album, jeg har hørt siden Emperors ”Anthems To The Welkin At Dusk”. Skallesmækkende brutalt og himmelstræbende smukt på samme tid. På power balladen ”They Rode On” jager Erik Danielsen & Co. en rambuk igennem den ringmur, som alt for længe har afsondret sortmetallen fra den klassiske heavy rock.

1. BLACK SABBATH: ”13” (Vertigo)
Fedt nok at have Ozzy tilbage i Sabbath, men det, der for alvor holder ”God Is Dead?” og de andre numre oppe, er Geezers Butlers dybsindige tekster og Tony Iommis monstrøst fede riffs. Selvom Iommi var både gammel og kræftsyg under skabelsen af ”13”, er han stadig den ubestridte Konge af Heavy-riffet. \m/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar