tirsdag den 19. juli 2011

Cæsaristisk ceremoni

Siden deres opløsning har norske Emperor lavet nålestiksaktioner på diverse festivaler. På Wacken i 2006 endte deres sæt i en storm af gnister fra pyroteknikkens overdrev.

Dvd-anmeldelse: Peter Béliath (Skrevet til NRG, juni 2009 – upubliceret)

Norsk black metal var en af de dominerende faktorer på 1990’ernes metalscene. Og hvad angår mørk tonekunst, tilhørte årtiet indiskutabelt Emperor. Sørgeligt, at bandet gik i opløsning efter ”Prometheus”-albummet (2001). Siden da har Emperor heldigvis ladet sig gendanne for at lave nålestiksaktioner på diverse festivaler. Højdepunktet var gruppens optræden på Wacken Open Air i 2006 – angiveligt foran 60.000 tilskuere!

Denne dvd dokumenterer på værdig vis Wacken-koncerten. Lyden er god, og billederne er ligesom musikken holdt i mørke toner. Der er selvfølgelig klip af den mægtige aftenhimmel, som nordmændene meget passende spiller under. Men ellers er det musikken, der taler. Emperors sortmetal er kompliceret (progressivt, symfonisk etc.), og der er ikke overskud til at lave badutspring på scenen. Stovt står Ihsahn bag mikrofonen med Fætter Højben-frisure og læderbukser, og sceneshowet består mest i, at han placerer sin ene fod på monitoren, mens han virtuost håndterer guitaren. Samoth går lidt længere: han får headbanger-anfald, så de lange lokker cirkler som en cyklon omkring hans hoved.

Koncerten udarter sig dog til noget af en cæsaristisk ceremoni mod slutningen, hvor Ihsahn forlader scenen for at vende tilbage iført sin skulderrustning med vældige pigge. Og begejstringen vil ingen ende tage, da Emperor afrunder deres sæt i en storm af gnister fra pyroteknikkens overdrev. Både fans og band har blanke øjne, da Emperor ydmygt takker af. Og heller ikke denne anmelder er uberørt. \m/

EMPEROR
”Live At Wacken Open Air 2006: A Night Of Emperial Wrath”
(Candlelight)
******
For fans af: Bathory, Arcturus, Dimmu Borgir


FACEBOOK: Bliv en SMF ven af Peter Béliaths Rifferama


Ingen kommentarer:

Send en kommentar