onsdag den 8. august 2012

Nittearmbånd og cowboyjakker med afklippede ærmer

Serpent Saints hedder et af tidens mest overbevisende retro-metalbands. Og så er de tilmed fra Danmark!

Cd-anmeldelse: Peter Béliath (Publiceret i EMP/NRG, sommermagasin/ katalog 2/2012)

Serpent Saints byder velkommen tilbage til fremtiden.
SERPENT SAINTS
”ALL THINGS METAL”
Emanes
******
For fans af: King Diamond, Iron Maiden

Danske Serpent Saints giver en tur i tidsmaskinen. Tilbage til de tidlige 1980’ere – og hvis man ellers følger med i den retrobølge, der for tiden skyller ind over metallens kyster med navne som 3 Inches Of Blood, Ram, Cauldron, White Wizzard og Bullet, så kan det her gå hen og blive en slags ”tilbage til fremtiden”.

Serpent Saints har en organisk, autentisk heavy metal-lyd, og de spiller på den der lidt sløsede måde, som var typisk i tidligt 80’er-metal. Bandmedlemmerne har en skummel fortid i grupper som Ad Noctum og Black Income. Men Serpent Saints’ force er dog sangeren. Han hedder Søren Adamsen og er bedst kendt for sine vokale bedrifter i Artillery. Adamsen er en af de bedste heavy-sangere, Danmark nogensinde har fostret.

Stilistisk svælger Serpent Saints i klichéerne fra dengang, man ikke skammede sig ved at bære nittearmbånd og cowboyjakker med afklippede ærmer. En sangtitel som ”Witchhunt” er rent 80’er-lir, og under første gennemlytning kom jeg til at tænke på gode, gamle kultbands som Witchkiller og Axe Witch. Serpent Saints hylder tilmed Mercyful Fate med en coverversion af ”Come To The Sabbath”.

Der er speed metal-elementer her og der, men musikken bliver aldrig monoton. Alsidigheden bygger bl.a. på gæsteoptrædener fra Monika Pedersen (Sinphonia).

Serpent Saints spiller med stor kærlighed til den traditionelle heavy metal-stil. Og kærligheden er smittende. Så man bærer gerne over med, at det hele er hørt før. \m/

FACEBOOK: Bliv en SMF ven af Peter Béliaths Rifferama

Ingen kommentarer:

Send en kommentar