lørdag den 14. juli 2018

You are so weeshus!


I starten af 1980’erne var glam ikke helt det samme, som det endte med at være i dagene op til grunge-revolutionen i 1991. Glam var stadig beskidt, gadeplans-orienteret.

I slipstrømmen fra finsk-svenske Hanoi Rocks dukkede der hurtigt glamourøse grupper op i Sverige: Easy Action, Glorious Bankrobbers og Trash. Grupper, der plyndrede 1970’ernes skatkammer for glitter-ramasjang à la Alice Cooper, New York Dolls etc. 

Trash brokkede sig over den svenske rockscene, da de blev interviewet til Kerrang nr. 47 (juli-august 1983). Svenske unge var forkælede, de havde ikke noget at kæmpe for. Det lød jo lidt som en forsmag på nutidens curling-forældre. 

Trash kunne deres AC/DC, og de ville gerne have lyden af storbyens undergrund ned i rillerne. Derfor åbnede de deres debutalbum med en cover version af Lou Reeds ”Vicious”, som med Svensson’sk accent blev til ”Weeshus” – hvilket Pete Makowski så malende beskrev i anmeldelsen af Trash-lp’en ”Watch Out!” i Kerrang! nr. 38. 

Trash fik aldrig den store betydning for rockhistorien. Men sammen med The Runaways’ cover version af ”Rock And Roll” var Trashs ”Weeshus” med til at gøre yours tr00ly til fan af Lou Reed ... <13>

Hør Trashs Lou Reed-cover her.

FACEBOOK: Bliv en SMF ven af Peter Béliaths Rifferama 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar