mandag den 2. marts 2015

Er heavy metal djævelens musik?


Den kristne højrefløj påstår det. Metalmusikere påstår det. Men passer det? Er heavy metal djævelens musik?

Tirsdag den 21. april kl. 20.00 holder jeg blitzkrieg-foredrag på Zeppelin Bar i København. Her vil jeg lade motorkæften løbe og afsløre, hvordan det i virkeligheden gik til, at heavy metal-musikken fik gedehorn og bukkeben. I præsentationen af foredraget står der:


Peter Béliath hævder, at black metal og satanisk rock er noget, som kirken selv har fremprovokeret med dens skræmmekampagner.

1960’ernes rituelle afbrændinger af The Beatles-plader var god reklame for Satan. Og den hetz, som Jimmy Swaggart, Bob Larson og andre fundamentalistiske prædikanter har kørt mod den hårde rock, er endt med at give bagslag. Den er blevet en selvopfyldende profeti.

Derfor er det i dag et must at give festivaler navne som Copenhell, Hellfest og Hard Rock Hell. Og derfor er det blevet cool at dekorere pladeomslag med omvendte kors og pentagrammer.

Pentagrammet på Mötley Crues ”Shout At The Devil” var en sej gimmick. Men inde bag albummets sorte cover skjuler der sig en historie om selvcensur og frygt for boykot.

Også i de seneste år har kunstnere som Behemoth, Gorgoroth, Marduk og Marilyn Manson været udsat for en satanic panic, der slet ikke harmonerer med moderne forestillinger om demokrati og ytringsfrihed.

Peter Béliath stiller skarpt på en række kunstnere, som afliver myten om, at metalfolk er djævledyrkere. Og han kulegraver heavy rockens sangskat og skyder fordomme ned i flammer.

For er Kiss virkelig en forkortelse af Knights In Satan’s Service? Og findes der virkelig djævelske baglæns-budskaber skjult på indspilninger med Led Zeppelin og Judas Priest?

Er det sandt, at hårdrock-schlagere som Iron Maidens ”The Number Of The Beast”, AC/DCs ”Highway To Hell”, Van Halens ”Runnin’ With The Devil”, Quartz’ ”Satan’s Serenade” og Anvils ”666” er hyldester til Satan?

Og er der en pointe, som fundamentalisterne misser, når de hidser sig op over en verslinje som Black Sabbaths ”would you like to see the pope at the end of a rope”?

Kom frisk og hør Peter Béliath dissekere de sataniske vers. \m/

Flere oplysninger om foredraget her.

FACEBOOK: Bliv en SMF ven af Peter Béliaths Rifferama

Ingen kommentarer:

Send en kommentar