mandag den 18. juli 2011

Med nerverne uden på læderjakkenMichael Schenker var urørlig på de første MSG-albums, der udkom i starten af 1980’erne.

Cd-anmeldelse: Peter Béliath (Publiceret i NRG nr. 38, juli 2009)

I starten af 1980’erne lå verden åben for Michael Schenker. Han havde opnået en gudeagtig status på heavy-scenen ved at sprede guldstøv over Scorpions’ og UFOs albums i 1970’erne. Efter at have slået en nyreligiøs kolbøtte vendte Schenker stærkt tilbage som soloartist i 1980. Alle ville være venner med gale-geniale Michael, og han samlede så let som ingenting et superband omkring sin inspirerede person.

Det første album, der blev produceret af Deep Purple-bassisten Roger Glover, indfriede de fleste af forventningerne til den tyske superguitarist, både kunstnerisk og kommercielt. Skæringen ”Armed And Ready” har banet sig vej ind i Guitar Hero, og sangen er noget af et heavy-ideologisk statement, komplet med verslinjer som ”Is it hard enough, is it loud enough / Cos if you don’t approve, you can use the door.” Den sidste salut har vist inspireret Manowar til sloganet: ”wimps and posers, leave the hall!”   

Michael Schenker Group fortsatte med at spille tidløs heavy rock på opfølgeren ”MSG” (1981), som produktionsmæssigt var lidt mere hårdtslående. ”Attack Of The Mad Axeman” rager stadig op som en af de bedste metalsange fra 1980’erne – hør bare, hvordan sangen eksploderer til slut: Schenkers himmelske solo og trommeslageren Cozy Powells bulldozer-beat kan stadig sende undertegnede i headbanger-koma.

Men der er masser af nuancer på de første MSG-skiver, og ingen har bedre end Schenker formået at forene den aggressive metallyd med skønhed og feeling. Schenker spiller med nerverne uden på læderjakken, og når han var bedst i de tidlige 1980’ere, var han urørlig.

”One Night At Budokan” (1981) giver et naturtro indtryk af, hvordan MSG lød live. Pladen indeholder både potente, knytnævepumpende schlagere og mere stemningsfulde og episke kompositioner, og der er masser af gladiator-power i instrumentalnummeret ”Into The Arena”.

Desværre er Michael Schenker alt for følsom en type til at være en velorganiseret bandleder, og hans problemer med sprutten samt de evindelige udskiftninger i MSGs besætning gjorde, at Schenker tabte terræn til de amokløbende thrash- og hair metal-diller. Men det er absolut værd at opstøve MSG-klassikerne i disse remasterede versioner, der indeholder det obligatoriske bonusmateriale etc.

MICHAEL SCHENKER GROUP
”Michael Schenker Group“
“MSG
“One Night At Budokan“
(EMI)
******
For fans af: Scorpions, UFO, Rainbow


FACEBOOK: Bliv en SMF ven af Peter Béliaths Rifferama

Ingen kommentarer:

Send en kommentar