søndag den 19. august 2012

Obama står bag massakrer

Konspirationsteorier og vilde påstande fra det yderste højre bringer for tiden sindene i kog på metalscenen. Megadeths motormund Dave Mustaine har skabt furore ved at påstå, at præsident Obama har iscenesat de seneste massakrer i USA.

Dave Mustaine: "Sæt en prop i." (Foto fra Wikipedia)
”Obama, han er et stykke lort. Jeg bad ham sutte på min maskinpistol. Hej, Hillary. Måske vil du ride ud i solnedgangen på disse to, din værdiløse tæve.”

Jo, den amerikanske valgkamp er i fuld gang. Og den har også gjort sin entré i heavy rocken. Ovennævnte salve blev for nylig affyret af ingen ringere end Ted Nugent, en af den hårde rocks læderhalse.

Skal man tro Politiken (lørdag den 18. august 2012), stillede Nugent op i camouflage-uniform og trak hele to maskinpistoler, hvorefter han udskreg sin sjofelhed mod Hillary Clinton, USAs nuværende udenrigsminister. Skrigeriet foregik til et arrangement i The National Rifle Association, en magtfuld pressionsgruppe, som arbejder for, at amerikanske borgere skal bevare deres ret til at eje skydevåben.

Ted Nugent hører til ude på højrefløjens yderste overdrev. Gonzo-guitaristen ejer angiveligt mere end 300 skydevåben. ”God, Guns, & Rock ’N’ Roll” hed hans skydegale selvbiografi, som udkom i 2001. Nugent bakkede op om Sarah Palin, der en overgang så ud til at kunne blive USAs vicepræsident med sin farverige kombination af sex appeal, hjernegabende uvidenhed og højreekstreme holdninger.

Jo, Ted Nugent er en sjov fætter, og hans retirader kan være svære at tage alvorlige – som f.eks. dengang, han mente, at det var en fejltagelse, at USA ikke havde ”Nagasaki’et” (=smidt en atombombe) over Irak. Men for nylig blev Nugents angreb på Obama for meget for de amerikanske myndigheder. Det betød, at rockmusikeren fik besøg. Af Secret Service, som bl.a. beskytter præsidentkandidater. Om besøget har gjort noget større indtryk på Ted er nok tvivlsomt. Nugent omtaler nemlig de offentlige myndigheder som ”Fedzilla” (et ordspil på føderal og uhyret Godzilla).

FOR AT OPPISKE EN FOLKESTEMNING
Ted Nugent er langt fra den eneste højreorienteret musiker inden for den hårde rock. Mark Farner (Grand Funk Railroad) og Blackie Lawless (W.A.S.P.) har også givet udryk for synspunkter af ekstrem højreorienteret karakter. Blackie har f.eks. kaldt Barack Obama for ”marxist”, for det kan man jo konstatere, at han er, ved at kigge ”på internettet”. Kildekritik er åbenbart ikke W.A.S.P.-sangerens stærke side.

I disse dage er det imidlertid Dave Mustaine, som sætter sindene i kog. På Youtube kan man se en ny videooptagelse fra Singapore, hvor Megadeths motormund under en koncert den 7. august kæfter op mellem to numre. I klippet beskylder Mustaine bl.a. præsident Barack Obama for at have iscenesat skuddramaerne i biografen i Colorado og Sikh-templet i Wisconsin. Dette skulle Obama angiveligt have gjort for at oppiske en folkestemning, der kan bane vejen for et våbenforbud.

Andre musikere har blandet sig i diskussionen. Forbiddens guitarist Craig Locicero har delvist givet Dave Mustaine ret, mens Nikki Sixx (Mötley Crüe) på Twitter har kaldt Mustaine for ”et forpulet røvhul” pga. Singapore-udtalelserne. Gwars frontmand Oderus Urungus har brugt cirka samme ordvalg om Megadeth-sangeren. Chuck Billy fra Testament og Jeremy Wagner fra Broken Hope har ligeledes undsagt Dave Mustaine i stærke, om end mere velartikulerede vendinger.

Det er ikke just første gang, at Mustaine stiller sig selv i et dårligt lys. I februar kom han med nogle upopulære udtalelser, der gik i retning af, at fattige og sulte afrikanere ikke skulle have lov til at sætte børn i verden. ”Hvad med at sætte en prop i. Man burde ikke få børn, hvis man ikke kan brødføde dem.”

Magasinet Classic Rock refererede udtalelsen på sin hjemmeside, og det fik en vred læser til at erklære, at han ville boykotte Classic Rock, fordi mange af magasinets læsere åbenbart sympatiserede med Mustaines synspunkter.

VI VENDER DET DØVE ØRE TIL
Udtalelsen i Singapore har dog ikke fået stor opbakning blandt fans. Faktisk har mange udbasuneret, at de fra nu af er færdige med Megadeth. Også en dansk metalskribent har på Facebook sagt ”farvel til Megadeth” pga. Singapore-fadæsen.

Sådan reagerer mange af os i kampens hede. Men mine erfaringer fortæller mig, at det er de færreste metalhoveder, som går så drastisk til værks. Vi headbangere har lært at leve med både ideologiske og religiøse uoverensstemmelser.

Selv det yderst politisk korrekte tyske metalmagasin Rock Hard kunne i længden ikke opretholde deres boykot af Darkthrone og andre bands fra den norske black metal-scene, som i midten af 1990’erne vakte opsigt med deres særprægede blanding af vold og krypto-fascisme. Deres musik er simpelthen for fed til, at de fleste vil lade sig afskære fra at nyde den af ideologiske grunde.

Og sådan har jeg det også. Jeg synes, at Ted Nugent politisk set er en hjerneblødning. Men det skal ikke forhindre, at jeg kan bange intenst til ”Cat Scratch Fever” og det bjerg af fed musik, som den tunghøre heavy-musiker har efterladt sig.

Det samme gælder Grand Funk Railroad og Megadeth. Skulle jeg smide W.A.S.P.s monstrøst fede debutalbum på autodaféens bål, blot fordi Blackie bilder sig ind, at han har forstand på politik? Skulle jeg bandlyse Burzums mesterværk ”Filosofem”, fordi det er skabt af en nazi-nidding? Eller skulle jeg knække min vinyludgave af Guns N’ Roses’ ”Lies”, fordi Axl disser ”niggers” og ”faggots” på ”One In A Million”? Nix, det kommer bare ikke til at ske.

Jeg tror, at det er sådan, at de fleste heavyfans har det. Vi ved godt, at vores musikalske helte ikke er profeter på niveau med Bob Dylan og Patti Smith. Vi ved godt, at Angus Young (AC/DC) og Lips fra Anvil ikke er i besiddelse af en ph.d. Vi er klar over, at Kiss’ Gene Simmons kun er interesseret i penge og kvinders kønsåbninger. Vi vender – måske med lidt træthed – det døve øre til deres bavl og bralderier. For vi ved, at vi kan stole på dem, når det gælder om det vigtigste: at rocke hårdt! \m/

FACEBOOK: Bliv en SMF ven af Peter Béliaths Rifferama

Ingen kommentarer:

Send en kommentar